Telecí soté jarní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory rané
  • 600 g Telecí plec
  • 150 g Mrkev kořen
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Hrášek
  • 80 g Cibulka jarní
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 200 ml Bujón hovězí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Tymián čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 12342 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 892.5 mg
  • Vláknina 8927.3 mg
  • Vitamín A 8927.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostičky, ochutíme solí, pepřem a posypeme moukou.

  • 2

    V hrnci rozpálíme máslo s olejem, přisypeme kousky masa s nadrobno nakrájenou cibulí a krátce orestujeme. Podlijeme vínem, bujónem, ochutíme prolisovaným česnekem, tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a pozvolna vaříme jednu hodinu. Nyní do pokrmu přidáme čerstvý hrášek, mladou mrkev, jarní cibulku a nové brambory, vše nahrubo pokrájené. V případě potřeby doléváme bujón. Vaříme další půlhodinu a můžeme podávat.

Komentáře k receptu