Telecí nožičky po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 400 g Brambory vařené
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 60 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Telecí nožičky
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 854 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1664.1 mg
  • Vláknina 10177 mg
  • Vitamín A 10177 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí nožičky vaříme ve slané vodě jednu hodinu, scedíme, maso obereme od kosti a nakrájíme na stejně velké kousky. Maso obalíme v mouce a osmažíme na oleji v hlubší pánvi. Podlijeme vínem, přisypeme nadrobno nakrájená, oloupaná a jadérek zbavená rajčata, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, osolíme, opepříme a dusíme 30 minut.

  • 2

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu