Skopový hřbet na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Skopový hřbet
  • 100 g Okurky nakládané
  • 350 g Chléb konzumní
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Hořčice
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 37.3 mg
  • Vláknina 1316.7 mg
  • Vitamín A 1316.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykoštěné maso částečne zbavíme loje, osolíme, potřeme česnekem, zalijeme pivem a necháme 45 minut odležet.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, okapané maso na něm opečeme ze všech stran. Poté ho vložíme do pekáčku, potřeme máslem, podlijeme trochou piva a pečeme v troubě 45 až 50 minut. Občas podléváme trochou piva a poléváme vypečeným tukem.

  • 3

    Upečené maso naporcujeme, podáváme s hořčicí, kyselými okurkami a chlebem.

Komentáře k receptu