Skopový hřbet na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 830 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 54 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 37.3 mg
- Vláknina 1316.7 mg
- Vitamín A 1316.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykoštěné maso částečne zbavíme loje, osolíme, potřeme česnekem, zalijeme pivem a necháme 45 minut odležet.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, okapané maso na něm opečeme ze všech stran. Poté ho vložíme do pekáčku, potřeme máslem, podlijeme trochou piva a pečeme v troubě 45 až 50 minut. Občas podléváme trochou piva a poléváme vypečeným tukem.
-
3
Upečené maso naporcujeme, podáváme s hořčicí, kyselými okurkami a chlebem.