Pštrosí steak v arašídové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 700 g Pštrosí kýta
  • 600 g Brambory sladké (Batáty)
  • 150 g Čekanka belgická
  • 150 g Arašídy
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1.71 ml Olej stolní
  • 100 ml Vývar slepičí
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 779 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 1133.7 mg
  • Vláknina 14537.5 mg
  • Vitamín A 14537.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Pštrosí steak nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. V troše oleje důkladně osmažíme, vložíme do trouby a necháme asi 10 minut dojít.

  • 2

    Sladké brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a osmažíme v oleji. Podle chuti osolíme. Čekanku omyjeme, otřepáním osušíme a lístky lehce natrháme.

  • 3

    Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, čekanku osmažíme, osolíme a opepříme. Přilijeme slepičí vývar a dusíme 5 minut.

  • 4

    Připravíme omáčku: Na zbytku másla opražíme arašídy. Přilijeme smetanu a omáčku ochutíme bílým vínem, solí a pepřem.

  • 5

    Pštrosí steak zalijeme omáčkou a podáváme se sladkými bramborami a dušenou čekankou.

Komentáře k receptu