Sváteční kuře na zelenině
Suroviny
- 20 g Rozmarýn čerstvý
- 170 g Sýr Feta
- 40 g Rajčata
- 60 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 ml Olej olivový
- 600 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Kuře
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 3 ks Cuketa
- 10 stroužek Česnek
- 1 kg Brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1012 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 61 g
- Sodík 976 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 234.1 mg
- Draslík 1386.3 mg
- Vláknina 11651.7 mg
- Vitamín A 11651.7 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvolníme kůži na prsou a vytvoříme velkou kapsu na nádivku.
-
2
Rozmarýn nakrájíme nadrobno, smícháme se sýrem feta, pastou ze sušených rajčat a máslem a vzniklou nádivkou vyplníme kapsu na kuřeti. Kuře pečeme v troubě na 190 °C zhruba 1 a 1/2 hodiny zakryté alobalem. Po 40 minutách pečení přidáme ke kuřeti zeleninu (česnek rozebereme na stroužky). Zeleninu pokapeme olejem, zastrkáme do ní několik snítek rozmarýnu, osolíme ji a opepříme. Ke konci pečení odstraníme alobal, aby vznikla zlatá kůrčička.
-
3
Kuře upravíme na mísu a obložíme zeleninou. Z pekáče odebereme tuk a do šťávy vnícháme mouku. Povaříme 2 minuty, potom šťávu postupně zředíme vývarem. Přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí. Omáčku procedíme a podáváme ke kuřeti.