Sváteční kuře na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 170 g Sýr Feta
  • 40 g Rajčata
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Olej olivový
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 ks Cuketa
  • 10 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1012 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 976 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 234.1 mg
  • Draslík 1386.3 mg
  • Vláknina 11651.7 mg
  • Vitamín A 11651.7 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvolníme kůži na prsou a vytvoříme velkou kapsu na nádivku.

  • 2

    Rozmarýn nakrájíme nadrobno, smícháme se sýrem feta, pastou ze sušených rajčat a máslem a vzniklou nádivkou vyplníme kapsu na kuřeti. Kuře pečeme v troubě na 190 °C zhruba 1 a 1/2 hodiny zakryté alobalem. Po 40 minutách pečení přidáme ke kuřeti zeleninu (česnek rozebereme na stroužky). Zeleninu pokapeme olejem, zastrkáme do ní několik snítek rozmarýnu, osolíme ji a opepříme. Ke konci pečení odstraníme alobal, aby vznikla zlatá kůrčička.

  • 3

    Kuře upravíme na mísu a obložíme zeleninou. Z pekáče odebereme tuk a do šťávy vnícháme mouku. Povaříme 2 minuty, potom šťávu postupně zředíme vývarem. Přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí. Omáčku procedíme a podáváme ke kuřeti.

Komentáře k receptu