Plněná krůtí prsíčka s omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Meruňky
  • 150 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Tymián sušený
  • 20 g Jíška instantní
  • 400 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
  • 40 g Oříšky piniové
  • 50 g Kerblík
  • 40 g Hořčice
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 70 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 157 mg
  • Draslík 1467.2 mg
  • Vláknina 14582.5 mg
  • Vitamín A 14582.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opražená piniová jádra smícháme s meruňkami, petrželkou, 2 lžícemi hořčice, lžičkou octa, strouhankou a vejcem. V mase vytvoříme kapsu, naplníme ji směsí a uzavřeme párátky. Směs pod svíčkovou smícháme s hrubě nasekaným tymiánem, bílým vínem, pepřem a zbývajícím octem. Směsí přelijeme maso a necháme je 3-5 hodin marinovat. Maso osolíme a opečeme na horkém másle. Přilijeme vývar a marinádu a podusíme 60-70 minut. Hotové maso vyjmeme. Šťávu smícháme se zbývající hořčicí a smetanou a povaříme. Lehce zahustíme instantní jíškou a vmícháme nasekaný kerblík. Maso nakrájíme na porce.

Komentáře k receptu