Babiččino kuře
Suroviny
- 30 g Cibule
- 1500 g Kuře
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Anglická slanina
- 300 g Brambory
- 20 g Máslo čerstvé
- 200 g Maso mleté - mix
- 20 g Játra kuřecí
- 60 g Strouhanka
- 5 g Petržel kudrnka
- 200 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1251 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 87 g
- Sodík 910 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 323.7 mg
- Draslík 1100 mg
- Vláknina 4926.8 mg
- Vitamín A 4926.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso, kuřecí játra, posekanou petrželku, sůl a pepř. Všechno promícháme a dusíme asi 4 minuty. Zasypeme strouhankou a odstavíme. Touto směsí naplníme kuře.
-
2
Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a již naplněné nádivkou na povrchu pomažeme rozpuštěným máslem. Vložíme do pekáče a přidáme anglickou slaninu, kterou pokrájíme na tenké nudličky. Podlijeme vývarem a dáme péct. 15 minut před koncem pečení do pekáče přidáme na kostičky nakrájené brambory. Necháme dopéct.
-
3
Podáváme přímo v pekáči.