Roštěnky s noky a zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kukuřičná krupice T 600
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Rajčata
  • 80 g Slanina vepřová
  • 600 g Paprika zelená
  • 90 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 41.8 mg
  • Draslík 540.4 mg
  • Vláknina 12677.8 mg
  • Vitamín A 12677.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme na oleji 3 minuty z každé strany.

  • 2

    Na stejném oleji škvaříme slaninu a potom cibuli. Mimo plamen přidáváme mletou papriku, česnek, 100 ml vody a sůl. Poté vše uvedeme do varu a přidáme opečené maso, které pozvolna dusíme pod pokličkou.

  • 3

    K masu přidáme kolečka papriky a osminky rajčat, sůl a pepř.

  • 4

    Noky připravíme tak, že do osolené vody přidáme krupici, necháme ji zhoustnout, odstavíme a necháme 5 minut stát. Poté přidáme plátky másla. Lžíci namočíme do oleje a poté s ní vykrajujeme noky.

  • 5

    Roštěnky na talíři obložíme zeleninou, noky a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu