Marinované kuře ve vinných listech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 ks Vinné listy
  • 2 kg Kuře
  • 0.5 šálek Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tymián sušený
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2793 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 168 g
  • Sodík 750 mg
  • Bílkoviny 214 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 750 mg
  • Draslík 3334.1 mg
  • Vláknina 111586 mg
  • Vitamín A 111586 mg
  • Vitamín B6 5.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.9 mg
  • Vitamín E 13.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme pomerančovou šťávu, med, nadrobno nasekaný tymián, víno a olej. Dvě menší rozpůlená kuřata opláchneme a osušíme. Vložíme je do mísy a přelijeme polovinou vzniklé směsi. Mísu přikryjeme a necháme přes noc v lednici marinovat. Během marinování maso jednou nebo dvakrát obrátíme.

  • 2

    Předehřejeme si troubu na 180°C.

  • 3

    Kuřata zabalíme do vinných listů, které zpevníme pomocí jehel na špízy. Vložíme je do zapékací mísy a pozvolna pečeme po dobu 25-30 minut. Odstraníme listy, maso vrátíme do trouby a dopékáme dalších 10 minut, dokud není maso propečené.

  • 4

    Z listů odstraníme jehly a rozložíme je na talíře. Na ně položíme kuřata a přelijeme je zbytkem rozehřáté marinády.

Komentáře k receptu