Telecí na citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.71 g Máslo čerstvé
  • 200 g Fazole bílé
  • 100 g Mouka kukuřičná
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 0.333333 šálek Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 956.3 mg
  • Vláknina 16432.8 mg
  • Vitamín A 16432.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí vývar při varu smícháme se 100 g mouky a necháme osm minut vařit.

  • 2

    Řízky osolíme, obalíme v mouce a na másle je smažíme dvě minuty z obou stran do zlatova. Poté oddělíme maso a šťávu z pánve a necháme obojí odležet.

  • 3

    Do pánve nalijeme víno a poté, co se ho ve varu polovina odpaří, přidáme kůru, šťávu z masa, fazole a po zhoustnutí ještě telecí řízky. Nakonec petržel a kapary.

Komentáře k receptu