Jehněčí pljeskanice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 38 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 109.5 mg
- Draslík 416.2 mg
- Vláknina 1870.5 mg
- Vitamín A 1870.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí mleté maso dobře promícháme s rozmačkaným česnekem, solí, pepřem a drobně nakrájenou cibulí.
-
2
Maso dáme na půl hodiny odležet do chladničky, pak z něj vytvarujeme středně velké placky.
-
3
Pljeskanice usmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.