Sýrové kjuftěty s omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hovězí maso mleté
  • 150 g Vepřové maso mleté
  • 150 g Sýr balkánský
  • 150 g Skopové výsekové
  • 150 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.75 polévková lžíce Sůl
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 2052 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 106.1 mg
  • Draslík 405.8 mg
  • Vláknina 4866.9 mg
  • Vitamín A 4866.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí i vepřové maso dobře promícháme s drobně nakrájenou cibulí, umletým jehněčím masem, solí, pepřem, kmínem, přidáme sýr nakrájený na kostičky.

  • 2

    Znovu dobře promícháme a vytvarujeme menší karbanátky, které usmažíme na pánvi v oleji.

  • 3

    Dobře propečené karbanátky (kjuftěty) mají zlatohnědou barvu (sýr je uvnitř rozehřátý). Smažíme je z každé strany přibližně 5 - 7 minut.

  • 4

    Připravíme si studenou rajčatovou omáčku: Do misky dáme rajčatový protlak, který smícháme s olejem, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, cukr a nadrobno nakrájenou kyselou okurku, dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme.

  • 5

    Omáčku podáváme v misce zvlášť a kjuftěty si v ní namáčíme.

  • 6

Komentáře k receptu