Jehněčí pečeně s bylinkovou krustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Majonéza
  • 1500 g Jehněčí pečeně
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 2176 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 343.1 mg
  • Draslík 1115.6 mg
  • Vláknina 1529.8 mg
  • Vitamín A 1529.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou pečeni částečně odřízneme od kosti, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a kmínem. Maso vložíme na pekáč, podlijeme vodou a pod pokličkou pečeme v dobře vyhřáté troubě.

  • 2

    Když je maso měkké, horní část potřeme připravenou směsí, vložíme zpět do trouby a pečeme asi 20 minut, až bude krusta upečená dokřupava. Upečené maso necháme v troubě ještě 10 minut, potom nakrájíme na porce a podáváme.

  • 3

    Příprava bylinkové krusty: Strouhanku smícháme s majonézou, okořeníme nadrceným rozmarýnem a nasekanou petrželkou, opepříme, vmícháme vejce a osolíme. Směs dobře prohněteme a dáme do chladničky.

Komentáře k receptu