Daňčí řezy se šunkou a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 150 g Šunka dušená
  • 800 g Dančí maso
  • 150 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 559.8 mg
  • Draslík 753.5 mg
  • Vláknina 102.8 mg
  • Vitamín A 102.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné a omyté daňčí kýty nakrájíme přes vlákno řízky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Maso obalíme po jedné straně v hladké mouce a po obou stranách opékáme na pánvi na oleji asi 4 minuty. Podlijeme trochou vody a chvíli podusíme.

  • 3

    Čistou pánev vymastíme máslem, vložíme plátky šunky, rozklepneme na ně vejce, osolíme špetkou soli a zapečeme.

  • 4

    Dančí řízky podáváme na nahřátých talířích polité vypečenou šťávou. Poklademe je vejci se šunkou.

Komentáře k receptu