Haše ze štiky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 800 g Štika obecná
  • 100 g Žemle tuková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 164.5 mg
  • Draslík 152.2 mg
  • Vláknina 659.7 mg
  • Vitamín A 659.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso ze štiky vykostíme, omyjeme a umeleme spolu se žemlí předem namočenou v mléce.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Přidáme umleté maso se žemlí, utřený česnek, pepř, sůl, citronovou kůru a vše dobře promícháme. Podle potřeby zředíme trochou vývaru a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme vejce.

  • 3

    Směs rozetřeme do pekáčku vymazaného sádlem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu