Bosenské karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 58 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 251.7 mg
- Draslík 554.8 mg
- Vláknina 3386.8 mg
- Vitamín A 3386.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži spaříme, propláchneme a zalijeme stejným množstvím vody (nebo vývaru). Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina zcela nevsákne do rýže.
-
2
Omyté maso nakrájíme na kousky a spolu s oloupanou cibulí umeleme. Směs osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme oloupanou, doměkka uvařenou a nasekanou mrkev, vařenou rýži a vše dobře promícháme. Z masové hmoty vytvarujeme kuličky a mírně je zploštíme.
-
3
Karbanátky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a smažíme je na horkém oleji v pánvi.