Vepřová pečeně v mléce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 50 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 151.5 mg
- Draslík 562 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou pečeni bez kosti osolíme, ovážeme a vložíme do kastrolu s mlékem. Zvolna vaříme pod pokličkou tak dlouho, až bude maso měkké a mléko vyvařené.
-
2
Potom zesílíme příkon tepla a maso opečeme dozlatova. Podlijeme trochou vody.
-
3
Plátky veky nasucho opečeme, poklademe je na plátky nakrájeným masem a zalijeme výpekem.