Vepřová pečeně v mléce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová pečeně
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Veka
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 151.5 mg
  • Draslík 562 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou pečeni bez kosti osolíme, ovážeme a vložíme do kastrolu s mlékem. Zvolna vaříme pod pokličkou tak dlouho, až bude maso měkké a mléko vyvařené.

  • 2

    Potom zesílíme příkon tepla a maso opečeme dozlatova. Podlijeme trochou vody.

  • 3

    Plátky veky nasucho opečeme, poklademe je na plátky nakrájeným masem a zalijeme výpekem.

Komentáře k receptu