Ryba na sladkokyselo
Suroviny
- 120 g Cukr krupice
- 30 g Bambusové výhonky
- 250 ml Voda pitná
- 3 ks Zázvor celý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 stroužek Česnek
- 40 dkg Kapr obecný
- 6 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 184 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 996.9 mg
- Vláknina 9580 mg
- Vitamín A 9580 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra dobře omyjeme, na každé straně ryby uděláme nožem 3 příčné řezy. Odstraníme všechny ploutve kromě hřbetní, ocas seřízneme do dvou ostrých špiček.
-
2
Ve woku zahřejeme vodu, ponoříme do ní rybu a přidáme sherry a několik plátků čerstvého zázvoru. Přiklopíme a stáhneme z ohně, necháme asi 20 minut stát, aby se ryba ve vodě dovařila. Zda je ryby již hotová zjistíme tak, že zatáhneme za hřbetní ploutev, jde-li uvolnit, je ryba vařená. Přendáme na nahřátý servírovací talíř a udržujeme v teple.
-
3
Ve woku necháme 4 lžíce vody, přidáme nakrájené bambusové výhonky, cibuli, cukr, nasekaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, ocet, sojovou omáčku, solamyl a zbylý pokrájený zázvor a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme rybu, zbytek podáváme zvlášť.