Losos s fazolkami a rajčátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 50 g Olivy černé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Losos - filety
  • 2 ks Bazalka
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 724 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 1414.3 mg
  • Vláknina 9949.8 mg
  • Vitamín A 9949.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce lososa mírně osolíme a necháme odležet. Očištěné a překrájené fazolky krátce povaříme v osolené vodě.

  • 2

    Pekáček vymastíme olejem, na jednu půlku rozložíme porce lososa , na druhou stranu urovnáme fazolky a cherry rajčátka. Navrch nasypeme vypeckované olivy a vše poházíme natrhanými lístky bazalky. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.

  • 3

    Pokrm pečeme v silně vyhřáté troubě asi 12 minut, podle tloušťky porcí lososa.

Komentáře k receptu