Telecí medailonky Dubarry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 135.8 mg
  • Draslík 1312 mg
  • Vláknina 10145.8 mg
  • Vitamín A 10145.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu nakrájíme na medailonky, lehce je naklepeme, osolíme a opečeme na másle. Výpek zaprášíme moukou, krátce ji osmahneme, zalijeme smetanou a chvíli povaříme. Poté přidáme nastrouhaný sýr, špetku muškátu, sůl a nasekanou petrželku.

  • 2

    Omytý květák uvaříme v osolené vodě a po okapání jej rozdělíme na růžičky.

  • 3

    Medailonky rozložíme na plech, obložíme je květákem a přelijeme omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným Parmezánem.

  • 4

    Pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem.

  • 5

    Podáváme s dušenými bramborami a s listovým salátem.

Komentáře k receptu