Kapr ve vinném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.2 dl Olej stolní
  • 1 kg Kapr obecný
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 193.6 mg
  • Draslík 584.8 mg
  • Vláknina 84 mg
  • Vitamín A 84 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vína, vajec, mouky, lžíce oleje a soli připravíme těstíčko (husté by mělo být přibližně jako na kapání).

  • 2

    Omyté a osolené porce kapra namáčíme v těstíčku a smažíme po obou stranách na oleji.

  • 3

    Podáváme s bramborovými nebo zeleninovými přílohami.

Komentáře k receptu