Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso tučné
  • 150 g Vepřová uzená plec
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 967 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 591 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 277.9 mg
  • Draslík 1427.5 mg
  • Vláknina 10496 mg
  • Vitamín A 10496 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vymačkáme ji a umeleme.

  • 2

    Žemli nakrájenou na plátky pokropíme mlékem a umeleme spolu s vepřovým masem, s uzeným masem a s cibulí. Směs smícháme s připravenou kapustou, osolíme, okořeníme a nakonec vmícháme 2 žloutky a 1 bílek.

  • 3

    Utvoříme 2 šišky, vložíme je do pekáče na rozehřáté sádlo a povrch potřeme bílkem. Pečeme za častého potírání vypečenou šťávou asi 1 1/2 hodiny. K podlévání použijeme silný vývar.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu