Portobello burger
Suroviny
- 50 g Mozzarella
- 25 g Baby špenát
- 50 g Špenát
- 30 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 0.25 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Olej olivový
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 0.5 ks Cibule červená
- 1 ks Portobello
- 1 ks Hamburger
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Rozmarýn
- 1 polévková lžíce Ořechy pekanové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5190 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 539 g
- Sodík 1386 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 1007.9 mg
- Vláknina 33362 mg
- Vitamín A 33362 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Připravíme si špenátové pesto: 50 g špenátu dáme do hmoždíře a společně s pekanovými ořechy, česnekem, pecorinem, olivovým olejem a hrubozrnnou solí utřeme do pasty.
-
2
2) Připravíme si marinádu: smícháme balsamico, nasekaný rozmarýn, olivový olej, sůl a pepř.
-
3
3) Žampion chvíli povaříme a poté ho na 20 minut naložíme do marinády.
-
4
4) Hamburgerovou housku rozkrojíme a grilujeme řeznou stranou dolů.
-
5
5) Žampion osolíme, opepříme a také grilujeme. Po otočení na něm necháme rozpéct mozzarellu.
-
6
6) Oba díly housky pomažeme špenátovým pestem. Na spodní díl dále dáme lístky baby špenátu, žampion a na kolečka nakrájenou cibuli. Přiklopíme a podáváme.