Bruschetta s grilovaným fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 100 g Olivy černé
  • 100 g Sýr Feta
  • 20 g Roketa
  • 60 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 4 ks Ciabatta
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1300 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 875.7 mg
  • Vláknina 14602.5 mg
  • Vitamín A 14602.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulvu fenyklu nakrájíme na 0.5 cm silné plátky, potřeme olivovým olejem a ogrilujeme 10 minut z obou stran, dokud plátky nejsou měkké a osmahlé.

  • 2

    V míse smícháme sýr feta s nakrájenými olivami, listy petržele, citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přimícháme grilovaný fenykl a zakapeme olivovým olejem.

  • 3

    Ciabatty rozpůlíme a na řezu grilujeme asi 1 minutu, potřeme česnekem a navršíme fenyklový salát. Ozdobíme listy rokety a podáváme.

Komentáře k receptu