Kuřecí sendvič se salsou rossa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Roketa
  • 2 g Pepř cayenský
  • 100 g Rajčata
  • 4 g Sůl
  • 20 ml Olej olivový
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 ks Kapie
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 414.6 mg
  • Vláknina 1874.5 mg
  • Vitamín A 1874.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky rozkrojíme podélně, abychom získali slabé plátky. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Zatím rozpůlíme kapii, zbavíme jader a opečeme na grilu (2 minuty z každé strany). Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme prolisovaný česnek, přidáme rajčata, cayenský pepř, opečenou kapii, vše 5 minut povaříme. Maso rozložíme na gril a opečeme 3 minuty z každé strany. Uvařené ingredience na salsu osolíme, přidáme ocet a rozmixujeme vše do hladka. Rozkrojené žemle potřeme salsou, vložíme plátky masa a znovu potřeme salsou, ozdobíme listy rokety.

Komentáře k receptu