Houbové karbanátky v žemli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 44 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 700 g Houby čerstvé
  • 220 g Strouhanka
  • 150 g Salát ledový
  • 200 g Okurka salátová
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Žemle tuková
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Estragon
  • 2.24 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 948 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 1319.6 mg
  • Vláknina 19841.8 mg
  • Vitamín A 19841.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Směs lesních hub očistíme a omyjeme. Očištěnou lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. V menší pánvi na másle cibuli osmažíme téměř dozlatova. Osmaženou cibuli rozdělíme na 2 části. Jednu část odložíme na oblohu, druhou více pokrájíme na menší kousky. Petrželkovou nať a čerstvý estragon omyjeme a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s 0,5 lžící soli. Když se voda začne vařit, vložíme do ní všechny houby a 2 minuty je povaříme. Pak je scedíme a necháme okapat. Houby po chvíli umeleme do misky nahrubo na masovém strojku. Přebytečnou vodu slijeme. K houbám přidáme vejce, sůl podle chuti (až 0,5 lžíce), pepř, petrželku, estragon (pelyněk), česnek, 1/2 osmažené cibule, hořčici a vše dobře promícháme, pak přimícháme strouhanku a směs rozdělíme na 6 porcí. Z každé porce utvoříme karbanátek a necháme je v chladničce 20 minut odpočinout.

  • 3

    Mezitím si omyjeme 6 listů (i více) ledového salátu a necháme ho okapat. Omyté rajče pokrájíme s čerstvou okurkou na 6 tenkých plátků.

  • 4

    V pánvi si rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z obou stran do zlatohněda. Smažíme je přibližně 5-7 minut z každé strany.

  • 5

    Žemle krátce ohřejeme (asi 1 minutu) v troubě nebo v toasteru, aby byly křupavé. Pak je překrojíme. Potřeme obě strany bylinkovým máslem, vložíme list salátu, plátek rajčete, karbanátek, plátek okurky a přiklopíme druhou stranou žemle.

  • 6

    Podáváme je teplé.

Komentáře k receptu