Burián

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 400 g Jablka
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 150 g Pšeničná krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 78.6 mg
  • Draslík 941.6 mg
  • Vláknina 18800 mg
  • Vitamín A 18800 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem vařené brambory oloupeme a nastrouháme.

  • 2

    Přidáme nastrouhaná jablka, vejce, krupici, špetku soli a mléka tolik, aby nám vzniklo hustší těsto (vařečka v něm stojí).

  • 3

    Vlijeme do sádlem vymaštěného pekáčku a v předehřáté troubě necháme zapéct.

Komentáře k receptu