Smažené brambory s hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 18 g
- Sodík 841 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 684.6 mg
- Vláknina 9257.5 mg
- Vitamín A 9257.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené hovězí maso nakrájíme na silnější nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, bylinky posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme brambory a smažíme zvolna z obou stran zhruba 15 minut, až budou zlatavé a křupavé. Brambory vyjmeme z pánve, do tuku vsypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přiložíme maso a orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Přimícháme brambory, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Jednotlivé porce posypeme bylinkami a podáváme.