Finský bramborový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 27 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 48.8 mg
- Draslík 1032.8 mg
- Vláknina 12596 mg
- Vitamín A 12596 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1198.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme 1 kg dobře omytých brambor v 1,4 litru vody doměkka, vaříme je přibližně 20 minut. Poté je slijeme a horké oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, cukr, dobře je promícháme, těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 1 hodinu odpočinout.
-
2
Poté do těsta přidáme sůl, vlahé mléko, roztopené máslo a těsto dobře vyšleháme na lehké pyré.
-
3
Pekáček vytřeme máslem, naplníme ho bramborovým pyré a dáme do předehřáté na 170°C-180°C trouby péct. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 35-45 minut. Teplý puding nakrájíme na porce a hned servírujeme.