Finský bramborový pudink

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1.4 l Voda pitná
  • 7.5 dl Mléko plnotučné
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 48.8 mg
  • Draslík 1032.8 mg
  • Vláknina 12596 mg
  • Vitamín A 12596 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1198.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme 1 kg dobře omytých brambor v 1,4 litru vody doměkka, vaříme je přibližně 20 minut. Poté je slijeme a horké oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, cukr, dobře je promícháme, těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 1 hodinu odpočinout.

  • 2

    Poté do těsta přidáme sůl, vlahé mléko, roztopené máslo a těsto dobře vyšleháme na lehké pyré.

  • 3

    Pekáček vytřeme máslem, naplníme ho bramborovým pyré a dáme do předehřáté na 170°C-180°C trouby péct. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 35-45 minut. Teplý puding nakrájíme na porce a hned servírujeme.

Komentáře k receptu