Norská rybí vařená směs

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tuňák vařený
  • 500 g Brambory vařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 špetka Muškátový oříšek
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1001 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 114.3 mg
  • Draslík 1068.3 mg
  • Vláknina 5228.9 mg
  • Vitamín A 5228.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 91.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z vařeného vykostěného tuňáka pokrájíme na kousky. Oloupané vařené brambory (z předešlého dne) pokrájíme na kostičky.

  • 2

    V hluboké pánvi (nebo hrnci) rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní za stálého míchání přiléváme smetanu a pomalu povaříme asi 10 - 15 minut. Přidáme maso z tuňáka, brambory, sůl, pepř, muškátový oříšek, citrónovou šťávu, dobře promícháme a krátce (asi 1 - 2 minuty) provaříme. Hned horkou rybí směs dáme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu