Halibut zapečený v bramborové krustě pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1008 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 3349.6 mg
- Vláknina 41438.5 mg
- Vitamín A 41438.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 200 °C.
-
2
Každou červenou řepu zakápneme lžičkou vody a zabalíme zvlášť do alobalu.
-
3
Na pekáč položíme pečicí papír, na něj červenou řepu. Hodinu řepu pečeme, až změkne. Necháme ji vychladnout, poté vybalíme z alobalu a oloupeme. Nakrájíme na čtvrtiny a uložíme do tepla. Před podáváním pokapeme octem, osolíme a opepříme.
-
4
Po 40 minutách pečení řepy osolíme a opepříme halibuta.
-
5
Omyjeme brambory ve slupce a nastrouháme nahrubo, vymačkáme z nich co nejvíc vody.
-
6
Na každý z filetů z halibuta navrstvíme nastrouhané brambory.
-
7
V pánvi rozpálíme olej. Na pánev pomocí dvou naběraček položíme filety bramborami dolů. Smažíme 5 minut, potom filety s bramborami opatrně otočíme. Přeneseme filety i s bramborami na pekáček, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme 10 minut. Halibuta podáváme s červenou řepou.