Pečené brambory s česnekem pro alergiky na laktózu, lepek, ořechy a vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 1 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 680.9 mg
- Vláknina 8210 mg
- Vitamín A 8210 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 220 °C.
-
2
Dvěma lžícemi oleje vymažeme pekáč a vložíme ho do trouby, aby se v ní zahřál.
-
3
Oškrábeme brambory a pokrájíme je na čtvrtky. Do kastrolu vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vložíme brambory a 2 minuty je vaříme. Poté z nich slijeme vodu a ochladíme je. Osušíme v utěrce.
-
4
Oloupeme česnek a rozdělíme na jednotlivé stroužky, které také oloupeme.
-
5
Čtvrtky brambor vložíme společně se stroužky česneku do horkého oleje v pekáči. Obracíme je, aby se obalily olejem. Zasypeme mořskou solí a vložíme zpět do trouby.
-
6
Pečeme 40 minut, než brambory zhnědnou a budou křupavé. Podáváme teplé. Během pečení brambory dvakrát obrátíme.