Zapékané smetanové brambory s rybím filé pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 200 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 kávová lžička Hořčice bezlepková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Provensálské koření
  • 2 špetka Grilovací koření bezlepkové
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.6 dl Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • 0.2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 979 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 287.3 mg
  • Draslík 970.9 mg
  • Vláknina 10359.6 mg
  • Vitamín A 10359.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané omyté brambory nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Oloupaný česnek prolisujeme, přidáme k bramborům, ochutíme solí, provensálským kořením a promícháme. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme plátky brambor a zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme pořádně rozkvedlali vejce se lžičkou bezlepkové hořčice. Pekáček s bramborami dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme přibližně 30 - 40 minut do zlatova.

  • 2

    Mezitím omyjeme a osušíme rybí filé, osolíme ho. V misce smícháme bezlepkovou mouku, sladkou papriku, provensálské koření a dochucovací bezlepkové koření. Plátky filé obalíme v připravené mouce a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji s máslem do zlatova. Smažíme přibližně 2 - 4 minuty z každé strany.

  • 3

    Upečené smetanové brambory dáme na talíře s porcemi rybího filé a podáváme.

Komentáře k receptu