Zapékané smetanové brambory s rybím filé pro celiaky
Suroviny
- 400 g Brambory
- 200 g Filé rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 1 kávová lžička Hořčice bezlepková
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 špetka Sůl
- 2 špetka Paprika mletá sladká
- 2 špetka Provensálské koření
- 2 špetka Grilovací koření bezlepkové
- 2 stroužek Česnek
- 0.6 dl Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
- 0.2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 32 g
- Sodík 979 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 287.3 mg
- Draslík 970.9 mg
- Vláknina 10359.6 mg
- Vitamín A 10359.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané omyté brambory nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Oloupaný česnek prolisujeme, přidáme k bramborům, ochutíme solí, provensálským kořením a promícháme. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme plátky brambor a zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme pořádně rozkvedlali vejce se lžičkou bezlepkové hořčice. Pekáček s bramborami dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme přibližně 30 - 40 minut do zlatova.
-
2
Mezitím omyjeme a osušíme rybí filé, osolíme ho. V misce smícháme bezlepkovou mouku, sladkou papriku, provensálské koření a dochucovací bezlepkové koření. Plátky filé obalíme v připravené mouce a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji s máslem do zlatova. Smažíme přibližně 2 - 4 minuty z každé strany.
-
3
Upečené smetanové brambory dáme na talíře s porcemi rybího filé a podáváme.