Restované brambory s lahůdkovou cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 28 g
- Sodík 866 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 37.4 mg
- Draslík 940.5 mg
- Vláknina 18262.9 mg
- Vitamín A 18262.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Očištěné lahůdkové cibule nakrájíme na tenké kroužky. Zelenou pokrájenou část odložíme zvlášť. Slaninu nakrájíme na tenké proužky.
-
3
V hlubší pánvi slaninu osmažíme dozlatova na škvarky. Slaninové škvarky vyjmeme a odložíme. K omastku přidáme olej, když je dostatečně rozpálený, přidáme pokrájené brambory, které osolíme a zprudka restujeme dozlatova z obou stran. Přimícháme k nim nakrájenou bílou část cibulek a chvíli, asi 2 minuty, společně restujeme.
-
4
Brambory dochutíme pepřem 4 barev a přimícháme slaninové škvarky. Hotové brambory dáme na talíře, ozdobíme je zelenou natí cibulek a servírujeme.