Plněné brambory pečené ve vývaru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1479 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 1075.3 mg
- Vláknina 14157 mg
- Vitamín A 14157 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké brambory oloupeme a vydlabeme, aby vznikla dutina, vnitřek osolíme. Mleté maso smícháme v míse s cibulí nasekanou najemno, solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou. Vzniklou směsí napěchujeme brambory, vložíme do pekáče a zalijeme vývarem do dvou třetin. Zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Potom odstraníme alobal, brambory pokryjeme plátky ementálu a ještě krátce zapečeme.