Kopřivové bramboráky se slaninou
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 400 g Brambory
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Kopřiva
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.11 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 16 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 78.3 mg
- Draslík 654.6 mg
- Vláknina 12298 mg
- Vitamín A 12298 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé jarní kopřivy omyjeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou (2 l). Po 30 sekundách je scedíme a necháme okapat, potom je velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy.
-
2
Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme ke kopřivám. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme též ke kopřivám. Přimícháme ještě hladkou mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, kmín, pepř a majoránku. Vše důkladně promícháme.
-
3
V pánvi si dno potřeme olejem štětcem na pečení a když je dostatečně rozpálený, malou naběračkou naléváme těsto, rozetřeme ho a bramboráky smažíme z každé strany dozlatova. Podáváme je horké.