Plněné bramborové knedlíky s cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 750 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 30 g Strouhanka
  • 150 g Šunka parmská
  • 50 g Chléb toastový
  • 30 g Mouka pšeničná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 805 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 306.4 mg
  • Draslík 1006.7 mg
  • Vláknina 12830 mg
  • Vitamín A 12830 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme přibližně 20 minut. Poté je zcedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme slupku a nastrouháme je.

  • 2

    Nastrouhané brambory v míse smícháme s vejcem, moukou, strouhankou, škrobem, osolíme, přidáme muškátový květ a vypracujeme hladké těsto.

  • 3

    Toast na 10 minut namočíme do vody a vymačkáme. Anglickou slaninu a parmskou šunku nakrájíme na kostičky. Cibule očistíme, polovinu jedné cibule nasekáme na jemno a zbytek pokrájíme na větší kousky.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej a na jemno rozsekanou cibuli orestujeme, poté přidáme anglickou slaninu s parmskou šunkou, osmahneme. Směs přendáme do misky, smícháme s houskou, na jemno nasekanou pažitkou, vejcem a na jemno nastrouhaným Ementálem. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Z bramborového těsta vyválíme na utěrce plát ve tvaru čtverce, na těsto naklademe připravenou směs a těsto zavineme tak, aby vznikl váleček. Poté těsto nakrájíme na silnější plátky.

  • 6

    Na pánvi rozpálíme máslo a plátky knedlíku na něm z obou stran osmažíme. Osmažené knedlíky vyjmeme a servírujeme na připravené talíře. Na pánev dáme větší kousky cibule, dohněda osmahneme. Osmaženou cibulkou zdobíme knedlíky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu