Bramborové placky pečené v zelném listu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1999 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 88.1 mg
- Draslík 1141.1 mg
- Vláknina 15000 mg
- Vitamín A 15000 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme vejce, sůl a trochu mléka. Vypracujeme řidší těsto.
-
2
Jednotlivé zelné listy odloupneme z hlávky, omyjeme, otřepeme a pomažeme silnější vrstvou bramborového těsta. Plech vymažeme sádlem v silnější vrstvě, poklademe jednotlivé listy s těstem vedle sebe a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 až 25 minut dozlatova.
-
3
Ještě teplé podáváme.