Bramborové placky pečené v zelném listu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Sůl
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1999 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 88.1 mg
  • Draslík 1141.1 mg
  • Vláknina 15000 mg
  • Vitamín A 15000 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme vejce, sůl a trochu mléka. Vypracujeme řidší těsto.

  • 2

    Jednotlivé zelné listy odloupneme z hlávky, omyjeme, otřepeme a pomažeme silnější vrstvou bramborového těsta. Plech vymažeme sádlem v silnější vrstvě, poklademe jednotlivé listy s těstem vedle sebe a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 až 25 minut dozlatova.

  • 3

    Ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu