Bramborová placka se smetanou
Suroviny
- 700 g Brambory
- 10 g Petržel - nať
- 20 g Česnek
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 3 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 64.6 mg
- Draslík 804.4 mg
- Vláknina 10587.4 mg
- Vitamín A 10587.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve oloupeme brambory a na hrubém struhadle nastouháme.
-
2
V míse smícháme solamyl, vejce, smetanu, majoránku, tymián, bazalku, šalvěj, česnek, sůl, pepř, petrželku a přimícháme připravené brambory.
-
3
Na pánvi rozehřejeme olej a nalijeme trochu těsta.
-
4
Takto smažíme za stálého otáčení přibližně 2-3 minuty.