Omáčka s bramborovým nákypem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1005 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 361.6 mg
- Draslík 843.6 mg
- Vláknina 7580.5 mg
- Vitamín A 7580.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme 25 minut, poté je oloupeme a prolisujeme.
-
2
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Žloutky se solí, s pepřem a muškátovým oříškem přidáme k bramborám a dobře promícháme. Sýr nakrájíme na drobné kostičky. K bramborám přidáme 3 polévkové lžíce másla a sýr a opatrně vmícháme bílkový sníh.
-
3
Troubu předehřejeme na 200 °C. Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a naplníme bramborovou směsi. Posypeme vločkami másla a zapékáme 20-30 minut dozlatova.
-
4
Rozpustíme zbývající máslo a lehce na něm osmažíme šalotku. Přidáme instantní jíšku a necháme ji vzkypět, ochutíme muškátovým oříškem, citronovou šťávou a pepřem. Nakonec vmícháme česnek a šlehačku.