Brambory pečené se slaninou a klobásou Chorizo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1366 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 44.1 mg
- Draslík 815.2 mg
- Vláknina 9097.3 mg
- Vitamín A 9097.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře oprané a omyté malé neoloupané brambory vaříme ve výrazně osolené vodě (je třeba, aby se při vaření brambory držely u hladiny) asi 20 minut. Vodu z brambor slijeme.
-
2
Nakrájíme na plátky slaninu a klobásu, přimícháme k nim nadrobno nasekaný česnek a špetku pepře a krátce opečeme na rozehřátém oleji. Ochutíme nasekanou pažitkou.
-
3
Připravenou směs a brambory promícháme.
-
4
Podáváme čerstvé, nejlépe horké.