Brambory pečené se slaninou a klobásou Chorizo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 130 g Slanina vepřová
  • 100 g Klobása Chorizo
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1366 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 44.1 mg
  • Draslík 815.2 mg
  • Vláknina 9097.3 mg
  • Vitamín A 9097.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře oprané a omyté malé neoloupané brambory vaříme ve výrazně osolené vodě (je třeba, aby se při vaření brambory držely u hladiny) asi 20 minut. Vodu z brambor slijeme.

  • 2

    Nakrájíme na plátky slaninu a klobásu, přimícháme k nim nadrobno nasekaný česnek a špetku pepře a krátce opečeme na rozehřátém oleji. Ochutíme nasekanou pažitkou.

  • 3

    Připravenou směs a brambory promícháme.

  • 4

    Podáváme čerstvé, nejlépe horké.

Komentáře k receptu