Bramboráčky s pečeným jehněčím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 18 g
- Sodík 856 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 207.8 mg
- Draslík 1275.2 mg
- Vláknina 16167.5 mg
- Vitamín A 16167.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 956.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouhané brambory smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, parmezánem, moukou, vejcem, solí a pepřem. Vypracujeme těsto a na pánvi usmažíme bramboráčky.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli s celerem osmažíme. Přidáme rajčatovou pastu a vaříme další 4 minuty. Vložíme jehněčí maso nakrájené na kostky, petržel a pepř. Za občasného míchání vaříme 10 minut.
-
3
Podávame s bramboráčky a zelným salátem.