Karbanátky z brambor a kuřecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 562.5 g Brambory
  • 287.5 g Kuřecí maso vařené
  • 187.5 ml Vývar drůbeží
  • 1.25 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1.25 ks Cibule
  • 1.25 ks Sůl
  • 1.25 ks Voda pitná
  • 1.25 ks Banány
  • 1.25 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2.5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 652.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.28 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1286 kcal
  • Sacharidy 220 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 97035 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 725.6 mg
  • Vláknina 27175.8 mg
  • Vitamín A 27175.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme ve vodě 15 minut, scedíme je, rozmačkáme a vmícháme do nich mleté kuřecí maso.

  • 2

    Banán rozmačkáme a současně s moukou, citronovou šťávou, cibulí, polovinou nakrájené šalvěje, solí, pepřem vmícháme do bramborové hmoty.

  • 3

    Pomoučenýma rukama utvoříme z bramborové hmoty 8 karbanátků. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Karbanátky postupně opékáme 12-15 minut po obou stranách. Hotové karbanátky udržujeme teplé.

  • 4

    Na pánev přilijeme smetanu a kuřecí vývar, přidáme zbývající šalvěj a 2-3 minuty zahříváme.

  • 5

    Bramborové karbanátky upravíme na mísu, ozdobíme lístky šalvěje, přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu