Karbanátky z brambor a kuřecího masa
Suroviny
- 562.5 g Brambory
- 287.5 g Kuřecí maso vařené
- 187.5 ml Vývar drůbeží
- 1.25 kávová lžička Citronová šťáva
- 1.25 ks Cibule
- 1.25 ks Sůl
- 1.25 ks Voda pitná
- 1.25 ks Banány
- 1.25 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2.5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 652.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.28 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1286 kcal
- Sacharidy 220 g
- Tuky 18 g
- Sodík 97035 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 725.6 mg
- Vláknina 27175.8 mg
- Vitamín A 27175.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme ve vodě 15 minut, scedíme je, rozmačkáme a vmícháme do nich mleté kuřecí maso.
-
2
Banán rozmačkáme a současně s moukou, citronovou šťávou, cibulí, polovinou nakrájené šalvěje, solí, pepřem vmícháme do bramborové hmoty.
-
3
Pomoučenýma rukama utvoříme z bramborové hmoty 8 karbanátků. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Karbanátky postupně opékáme 12-15 minut po obou stranách. Hotové karbanátky udržujeme teplé.
-
4
Na pánev přilijeme smetanu a kuřecí vývar, přidáme zbývající šalvěj a 2-3 minuty zahříváme.
-
5
Bramborové karbanátky upravíme na mísu, ozdobíme lístky šalvěje, přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme.