Bramborový nákyp s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 4 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 583.6 mg
- Vláknina 12684.8 mg
- Vitamín A 12684.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, omyté a oloupané hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky.
-
2
Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu brambor promíchaných s nadrobno nakrájenou šunkou, osolíme a opepříme. Na brambory navrstvíme hrušky.
-
3
Mléko osolíme, opepříme, svaříme a zahustíme jíškou. Krátce povaříme a přidáme na kostičky nakrájený sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit.
-
4
Omáčku nalijeme do mísy na brambory a hrušky. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.