Bramborová mísa s paprikami, citronem a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 šálek Olivy zelené
  • 0.44 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2065 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 666 mg
  • Vláknina 20563.5 mg
  • Vitamín A 20563.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 141.2 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.

  • 2

    V pekáči na oleji orestujeme směs oloupaných a na klínky nakrájených brambor, na proužky nakrájenou odjádřenou červenou papriku, najemno nasekané stroužky česneku asi 2 minuty. Přidáme omyté plátky citronu a vypeckované olivy, osolíme, opepříme, promícháme a vložíme do trouby na zapečení asi na 45 minut, až jsou brambory zlaté a měkké.

  • 3

    Po upečení dáme zeleninu i se šťávou do servírovací mísy, pokapeme olejem a posypeme nadrobno nasekaným čerstvým koriandrem.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu