Bramborová mísa s paprikami, citronem a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2065 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 666 mg
- Vláknina 20563.5 mg
- Vitamín A 20563.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 141.2 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.
-
2
V pekáči na oleji orestujeme směs oloupaných a na klínky nakrájených brambor, na proužky nakrájenou odjádřenou červenou papriku, najemno nasekané stroužky česneku asi 2 minuty. Přidáme omyté plátky citronu a vypeckované olivy, osolíme, opepříme, promícháme a vložíme do trouby na zapečení asi na 45 minut, až jsou brambory zlaté a měkké.
-
3
Po upečení dáme zeleninu i se šťávou do servírovací mísy, pokapeme olejem a posypeme nadrobno nasekaným čerstvým koriandrem.
-
4
Podáváme teplé.