Střapačky se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1900 g Brambory
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Cibule
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 800 g Zelí kysané
  • 300 g Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 2216 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 30.1 mg
  • Draslík 1021.7 mg
  • Vláknina 18168 mg
  • Vitamín A 18168 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, jemně nastrouháme a necháme ustát. Potom část vody scedíme.

  • 2

    Do brambor přidáme prosátou mouku, sůl, pepř a vše promícháme.

  • 3

    Směs protlačíme hrubým struhadlem do vařící vody, zavařené střapačky zamícháme a vaříme 8-10 minut. Potom je vyjmeme cedníkem.

  • 4

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme kysané zelí, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.

  • 5

    Nakonec vařené střapačky vložíme do zelí, promícháme a prohřejeme.

  • 6

    Při podávání každou porci přeléváme částečně roztavenou slaninou, nakrájenou na kostičky.

Komentáře k receptu