Střapačky se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 25 g
- Sodík 2216 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 30.1 mg
- Draslík 1021.7 mg
- Vláknina 18168 mg
- Vitamín A 18168 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, jemně nastrouháme a necháme ustát. Potom část vody scedíme.
-
2
Do brambor přidáme prosátou mouku, sůl, pepř a vše promícháme.
-
3
Směs protlačíme hrubým struhadlem do vařící vody, zavařené střapačky zamícháme a vaříme 8-10 minut. Potom je vyjmeme cedníkem.
-
4
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme kysané zelí, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.
-
5
Nakonec vařené střapačky vložíme do zelí, promícháme a prohřejeme.
-
6
Při podávání každou porci přeléváme částečně roztavenou slaninou, nakrájenou na kostičky.