Bramborové lokše s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
- Sacharidy 146 g
- Tuky 22 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 892.5 mg
- Vláknina 26275 mg
- Vitamín A 26275 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto.
-
2
Na pomoučeném vále těsto rozválíme na dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na lokšu (kulatou placku).
-
3
Lokše upečeme na rozehřáté plotýnce a potřeme je rozpuštěným máslem a povidly. Posypeme mákem, moučkovým cukrem a stočíme.