Bramborové lokše s mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory vařené ve slupce
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Povidla švestková
  • 100 g Mák mletý
  • 100 g Cukr moučkový
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 840 kcal
  • Sacharidy 146 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 892.5 mg
  • Vláknina 26275 mg
  • Vitamín A 26275 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Na pomoučeném vále těsto rozválíme na dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na lokšu (kulatou placku).

  • 3

    Lokše upečeme na rozehřáté plotýnce a potřeme je rozpuštěným máslem a povidly. Posypeme mákem, moučkovým cukrem a stočíme.

Komentáře k receptu