Lokše z bramborového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 26 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 716 mg
- Vláknina 16275 mg
- Vitamín A 16275 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto.
-
2
Na pomoučeném vále z těsta vytvoříme dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na lokšu (kulatou placku). Lokše upečeme na suché rozehřáté plotýnce po obou stranách.
-
3
Upečené lokše potřeme rozpuštěným sádlem, rozkrojíme na čtvrtiny a ihned podáváme.