Vepřové žaludky zadělávané se smetanou
Suroviny
- 100 g Zelenina kořenová
- 600 g Vepřové žaludky
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Cibule
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 stroužek Česnek
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 28 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 357.2 mg
- Draslík 919.8 mg
- Vláknina 29381.4 mg
- Vitamín A 29381.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žaludky rozkrojíme, odstraníme tuk, dobře vypereme a krátce povaříme ve slané vodě. Slijeme a dle potřeby ještě dočistíme. Vložíme do osolené vody, přidáme očištěnou zeleninu, jednu cibuli, celý pepř a vaříme doměkka.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, vmícháme prolisovaný česnek, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme.
-
3
Potom přidáme měkké žaludky nakrájené na nudličky, smetanu, majoránku, mletý pepř a hotový pokrm prohřejeme a dochutíme citrónovou šťávou.
-
4
Podáváme s vařenými brambory.