Spaghetti se syrovými artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 937 kcal
- Sacharidy 204 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1711 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 204 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 5153.3 mg
- Vláknina 150926 mg
- Vitamín A 150926 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 168.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme dle návodu na obalu.Scedíme a dáme do vyhřáté mísy.Atyčoky zbavíme vnějších tuhých listů.Odkrojíme asi dva centimetry od špičky.Rozkrojíme napůl a odstraníme zkadeřený vnitřek.Artyčoky nakrájíme na velmi tenké plátky,dáme do mísy se studenou vodou a citronovou šťávou asi na patnáct minut.Potom je vyndáme,necháme dobře okapat a osušíme.Takto připravené artyčoky přidáme do mísy se špagetami,ochutíme solí,pepřem a pokapeme olejem.Dobře promícháme,přidáme parmezán nastouhaný na vločky a můžeme podávat.